Gedrag en gehoorzaamheidscursus GG1, GG2 en GG3


Onze cursus- en ledenadministratie krijgt regelmatig de vraag: "wat kan ik met mijn hond voor cursus volgen na het afsluiten van het GSS programma?"

Veel cursisten kiezen ervoor om naar de sport te gaan; Flyball of Behendigheid. Deze actieve hondentrainingen zijn bijzonder leuk voor baas en hond. Maar misschien wilt u wel doortrainen met uw hond, maar bent u of uw hond niet het type om naar de sport door te stromen. Denkt u dan eens aan het volgen van een G&G cursus!

De G&G cursussen zijn opgebouwd uit 4 trainingsniveaus;
GG-Beginners, GG1, GG2 en het hoogste niveau de GG3.

Tijdens deze trainingen worden de VEG oefeningen zeer sterk uitgebreid. Ook komen er verschillende nieuwe oefeningen (lees uitdagingen!) bij.
Zo leren we bijv. tijdens de GG-Beginners cursus de hond los van de lijn te volgen en de hond te laten zitten op commando terwijl de geleider gewoon doorloopt. Bij de GG1 oefenen we het appèl op afstand waarbij de hond moet gaan zitten en gaan liggen op commando terwijl de eigenaar op 15 meter afstand staat. Hierbij mag de hond dan niet naar voren komen, maar moet op exact dezelfde plaats blijven. Een hele moeilijke oefening! Tijdens de GG2 cursus leren we de hond o.a. te sorteren waarbij de hond een voorwerp moet zoeken met de geur van de baas. Ook leren we de hond te komen, halverwege stil te gaan staan, en daarna weer te komen. Tijdens de GG3 worden de oefeningen nog moeilijker en leren we de hond o.a. een apport met richting uit te voeren waarbij de hond eerst naar een markeerbol wordt gestuurd en vervolgens we de hond vragen het rechter of het linker apporteerblok te gaan halen en netjes af te geven.

G&G cursussen zijn er vooral voor die mensen die het een uitdaging vinden met hun hond te trainen en er plezier uit halen met hun hond bezig te zijn en nieuwe oefeningen aan te leren. Dus voor combinaties die een uitdaging zoeken! Maar ook als u uw hond nog wat beter onder appèl wilt krijgen of als uw hond er baat bij heeft met regelmaat te trainen in een groep honden, is een G&G cursus de uitkomt.

Elk niveau kan worden afgesloten met een landelijk examen waarbij een keurmeester van Cynophilia wordt uitgenodigd om het examen af te nemen.
Zo is er een aantal weken geleden weer een groot G&G examen georganiseerd op ons trainingsveld. Er gingen kandidaten op examen voor de niveaus GG-Beginners, GG1 en GG2. Ondanks dat op deze dag niet iedereen het felbegeerde diploma heeft behaald was het toch een ontzettend gezellige en geslaagde dag met prachtig weer en prachtige combinaties waar ik, als instructeur, met recht trots op ben.

Bent u geïnteresseerd, dan bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens één van de G&G lessen. GG-Beginners lessen worden gegeven op de woensdagavond en op de zaterdagmiddag. Gevorderden cursussen uitsluitend op de zaterdagmiddag.

 

Wij wensen u en uw hond veel plezier bij de cursussen!