Tijdens de GSS2 cursus worden de GSS2 oefeningen aangeleerd en uitgebreid, te weten; volgen aan de lijn, komen op bevel, aan de voet, blijven liggen, blijven zitten, gebit tonen, staan en betasten en het apporteren van een speeltje. Daarnaast zal de omgang tussen baas-hond en hond-hond veel aandacht krijgen.

De nadruk ligt op het uitbreiden van de in de GSS-1 aangeleerde oefeningen en het aanleren van de nieuwe oefening. Zo worden de oefeningen steeds lastiger gemaakt voor baas en hond. Ook zal er ruimte zijn voor sportieve oefeningen en/of spel met uw hond, dit bevordert de band tussen baas en hond.

De GSS2 cursus wordt afgesloten met een getuigschrift na de laatste les. De GSS2 cursus heeft een duur van ca. 12 weken. De lessen duren ca. 45 minuten. Na deze cursus kunt u verder met de volgende cursussen op het sportieve vlak, zoals: - Gedrag en Gehoorzaamheid Beginners* - Behendigheid (Agility)* - Flyball - Hoopers - Dogdance .

Onze cursus- en ledenadministratie krijgt regelmatig de vraag: "Wat kan ik met mijn hond voor cursus volgen na het afsluiten van het GSS programma?"  Veel cursisten kiezen ervoor om naar de sport te gaan: Flyball, Behendigheid, Hoopers, Dogdance. Deze actieve hondentrainingen zijn bijzonder leuk voor baas en hond.

Maar misschien wilt u wel doortrainen met uw hond, maar bent u of uw hond niet het type om naar de sport door te stromen. Denkt u dan eens aan het volgen van een GSS3 cursus om daarna door te stromen na de Obedience B! De Obedience cursussen zijn opgebouwd uit 4 trainingsniveaus; ObedienceB, Obedience1, Obedience2 en het hoogste niveau de Obedience3. Tijdens deze trainingen worden de GSS3 oefeningen zeer sterk uitgebreid. Ook komen er verschillende nieuwe oefeningen (lees uitdagingen!), zo leren we bijv. tijdens de Obedience-Beginners cursus de hond los van de lijn te volgen en de hond te laten zitten op commando terwijl de geleider gewoon doorloopt. Bij de Obedience1 oefenen we het appèl op afstand waarbij de hond moet gaan zitten en gaan liggen op commando terwijl de eigenaar op 15 meter afstand staat. Hierbij mag de hond dan niet naar voren komen, maar moet op exact dezelfde plaats blijven. Een hele moeilijke oefening! Tijdens de Obedience2 cursus leren we de hond o.a. te sorteren waarbij de hond een voorwerp moet zoeken met de geur van de baas. Ook leren we de hond te komen, halverwege stil te gaan staan, en daarna weer te komen. Tijdens de Obedience3 worden de oefeningen nog moeilijker en leren we de hond o.a. een apport met richting uit te voeren waarbij de hond eerst naar een markeerbol wordt gestuurd en vervolgens we de hond vragen het rechter of het linker apporteerblok te gaan halen en netjes af te geven. Obedience cursussen zijn er vooral voor die mensen die het een uitdaging vinden met hun hond te trainen en er plezier uit halen met hun hond bezig te zijn en nieuwe oefeningen aan te leren. Dus voor combinaties die een uitdaging zoeken! Maar ook als u uw hond nog wat beter onder appèl wilt krijgen of als uw hond er baat bij heeft met regelmaat te trainen in een groep honden, is een Obedience cursus de uitkomst. Elk niveau kan worden afgesloten met een landelijk examen waarbij een keurmeester van de Raad van Beheer wordt uitgenodigd om het examen af te nemen.

* bij voldoende aanmeldingen .