Voor de Gedrag en Gehoorzaamheid Beginners cursus, kortweg de GG-B genoemd, kunt u zich inschrijven nadat u met uw hond de Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheidscursus met goed gevolg hebt afgerond. Tijdens de GGB cursus wordt van zowel u als uw hond steeds meer verwacht. Het is dan ook noodzakelijk dat u voor het goed afronden van deze cursus bereid bent gedurende een langere periode deel te nemen aan de cursus. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u gemotiveerd en enthousiast bent!

Tijdens de GG-B cursus worden de VEG oefeningen verder uitgebreid en geperfectioneerd en worden nieuwe oefeningen aangeleerd. De volgende oefeningen komen aan bod; volgen aangelijnd, volgen los, 2 minuten liggen in zicht, komen op bevel, terugzenden plaats, zitten tijdens het volgen, gebit tonen, staan en betasten, vlak apport. Daarnaast zal de omgang tussen baas-hond en hond-hond veel aandacht krijgen. De nadruk ligt op de uitbreidings- en de beheersfase van de verschillende oefeningen.

Het examen wordt door een officiƫle keurmeester van Cynophilia afgenomen en zal dan ook op een hoger niveau plaatsvinden dan de clubexamens van de EG en de VEG. Het landelijke examen zal worden aangevraagd zodra er voldoende cursisten diploma-waardig presteren tijdens de lessen.

De lessen duren ca. 45 minuten en worden in principe gegeven zoals vermeld op het rooster.

Naast het cursusgeld dient u rekening te houden met extra uitgaven voor apporteermateriaal, het aanvragen van een rashondenlogboekje/werkboekje en het examengeld.